Panthera Pardus

Zeer grote carré-sjaal van 100% zijden twill (140 x 140 cm)
Kleur : wit/zwart/antraciet

Ontwerp door Robert Dallet

Ref. : H433012S 16

€ 705,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

Knopen

Kleuren (6)

Knopen

Kleuren (6)

€ 705,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

GESCHIEDENIS VAN HET ONTWERP

Er is dit jaar veel hulde gebracht door Hermès aan Robert Dallet, ongeëvenaarde portrettist van het dierenrijk. Hij beleefde zijn kunst als naturalist en wijdde zijn leven aan het bestuderen en beschermen van de fauna, met een bijzondere passie voor de katachtigen die hij onvoorwaardelijk bewonderde. Hij realiseerde in het bijzonder meer dan honderd platen die alle bekende katachtigen vastlegden, zoals deze "Panthera pardus". Deze collectie maakt tegenwoordig deel uit van het erfgoed van het huis Hermès. Zijn vaste hand is indrukwekkend; duizenden schetsen naar het leven getekend, dagen en weken van observatie waren de prijs die hij ervoor betaalde. Het dier lijkt plotseling uit de zijden sjaal te komen; zijn blik, zijn vacht, zijn houding zijn verbazingwekkend realistisch. Deze katachtige is de incarnatie zelf van de kracht van de natuur. De luipaard uit Indochina of 'panthera pardus delacouri' leeft alleen in de diepste delen van de grote regenwouden. Hij wordt bedreigd door de ontbossing en de jacht. Zijn naam staat voor een mannetjespanter die in de beginjaren 30 van de vorige eeuw werd bestudeerd. De 'panthera pardus' is de "Carré généreux" van het jaar 2016: een deel van de opbrengst van de verkoop zal worden geschonken aan de stichting Panthera, gewijd aan de bescherming van de katachtigen en opgericht in 2006 door Thomas S. Kaplan.

Diensten

 • Vragen over dit artikel ?
  Contacteer ons en vermeld de naam of de referentie: H433012S 16, per e-mail of telefonisch op +32 (0)2 402 14 74 (van maandag tot vrijdag (behalve feestdagen in Frankrijk) van 10.30 tot 18.30, en zaterdag van 10 tot 18. (GMT+1).

 • Levering in oranje doos, waar u dat wenst.
  Raadpleeg de leveringswijzen, - kosten, -termijnen en de aanvaarde betaalmogelijkheden. Eenvoudige en gratis retour binnen de 30 dagen.

 • Behoud de schoonheid van uw artikel.
  Bewaar het losgeknoopt en zie erop toe dat uw juwelen en accessoires er niet in blijven haperen. Vermijd elk contact met de regen of met agressieve producten en laat reinigen door een gespecialiseerde stomerij.

 • Wenst u iemand een geschenk aan te bieden ?
  Voeg een kaart toe met een persoonlijke boodschap. Tijdens uw bestelling is een factuur zonder prijs beschikbaar. Contacteer onze klantendienst voor elke omruiling.