Ex-Libris

Carré-sjaal van 100% zijden twill (90 x 90 cm)
Kleur : quetsche/rose vif/rouge/rose nacre

Ontwerp door Hugo Grygkar

Ref. : H001063S 52

€ 360,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

Knopen

Kleuren (5)

Knopen

Kleuren (5)

€ 360,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

GESCHIEDENIS VAN HET ONTWERP

Hugo Grygkar, ontwerper van de grote klassiekers van het Huis Hermès, zoals de beroemde Brides de Gala, creëert deze carré in 1946. Een ex libris is een merkteken dat een boekenliefhebber in zijn boeken aanbrengt. In 1923 kiest Emile-Maurice Hermès voor een dessin van Alfred de Dreux (1810-1860) dat bewaard is gebleven in zijn collectie: Zijn initialen, EMH, worden omlijst door een ingespannen rijtuig en een wachtende palfrenier. Aan beide zijden, een 'caduceus', de staf van de Griekse god Hermes, die symbool staat voor vrede en handel. Dit symbool wordt het embleem van het Huis. De vier elegante koetsen rondom dit medaillon zijn geïnspireerd op de originele tekeningen van de carrosseriebouwers, die bewaard zijn gebleven in de collectie van Émile Hermès.

Diensten

 • Vragen over dit artikel ?
  Contacteer ons en vermeld de naam of de referentie: H001063S 52, per e-mail of telefonisch op +32 (0)2 402 14 74 (van maandag tot vrijdag (behalve feestdagen in Frankrijk) van 10.30 tot 18.30, en zaterdag van 10 tot 18. (GMT+1).

 • Levering in oranje doos, waar u dat wenst.
  Raadpleeg de leveringswijzen, - kosten, -termijnen en de aanvaarde betaalmogelijkheden. Eenvoudige en gratis retour binnen de 30 dagen.

 • Behoud de schoonheid van uw artikel.
  Bewaar het losgeknoopt en zie erop toe dat uw juwelen en accessoires er niet in blijven haperen. Vermijd elk contact met de regen of met agressieve producten en laat reinigen door een gespecialiseerde stomerij.

 • Wenst u iemand een geschenk aan te bieden ?
  Voeg een kaart toe met een persoonlijke boodschap. Tijdens uw bestelling is een factuur zonder prijs beschikbaar. Contacteer onze klantendienst voor elke omruiling.