Coaching

Carré-sjaal 100% zijde (90 x 90 cm)
Kleur : menthe/bleu ciel

Ontwerp door Julie Abadie

Ref. : H581635S 04

€ 355,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

Knopen

Kleuren (4)

Knopen

Kleuren (4)

€ 355,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

GESCHIEDENIS VAN HET ONTWERP

Deze carré kreeg de naam COACHING en is samengesteld uit verschillende onderdelen van het paardenharnas. Hij illustreert de oorspronkelijke activiteit van Hermès, namelijk harnas- en breidelmaker, en de wereld van het elegante paardenspan waarin het Huis furore maakte. Het is een heruitgave van de carré uit 1977 waar een paardendeken met een brede wollen strook de achtergrond bedekte. In de rechteronder- en linkerbovenhoek ziet u de dekens die de paarden na een training of wedstrijd over zich krijgen om afkoeling te vermijden. In de 17de eeuw waren “coaches” indrukwekkende voertuigen, voortgetrokken door paarden, die passagiers en hun bagage vervoerden. Rond 1784 ontstonden de “Mail Coaches”of Britse postwagens die rond 1848 - door de komst van de spoorwegen - opnieuw van het toneel verdwenen. Tijdens de gloriejaren van de coaches ontstond er in de entourage van de Prins van Wales, de latere koning George IV, een sterke interesse in voertuigen die door vier paarden getrokken werden. Begin de 19de eeuw richtte de jonge mannelijke aristocratie hiervoor privéclubs op en lieten ze voor privégebruik replica’s van deze wagens bouwen: zo werden de privécoaches of “drags” geboren. Ze werden hoofdzakelijk gebruikt om gezien te worden tijdens mondaine aangelegenheden, maar deze bijzondere sport werd lange tijd beoefend omdat men tevens in staat moest zijn om vier paarden tegelijk te leiden. De bestuurder beschikte hiervoor louter over de lange teugels en kon zijn benen niet gebruiken zoals een ruiter dat kan. Om deze sport te beoefenen, werden de paarden met een nekharnas vastgemaakt aan een schacht door middel van breidels, kettingen, buikriemen, gespen, teugels en remdraden. Ontworpen door Julie Abadie

Diensten

 • Vragen over dit artikel ?
  Contacteer ons en vermeld de naam of de referentie: H581635S 04, per e-mail of telefonisch op +32 (0)2 402 14 74 (van maandag tot vrijdag (behalve feestdagen in Frankrijk) van 10.30 tot 18.30, en zaterdag van 10 tot 18. (GMT+1).

 • Levering in oranje doos, waar u dat wenst.
  Raadpleeg de leveringswijzen, - kosten, -termijnen en de aanvaarde betaalmogelijkheden. Eenvoudige en gratis retour binnen de 30 dagen.

 • Behoud de schoonheid van uw artikel.
  Bewaar het losgeknoopt en zie erop toe dat uw juwelen en accessoires er niet in blijven haperen. Vermijd elk contact met de regen of met agressieve producten en laat reinigen door een gespecialiseerde stomerij.

 • Wenst u iemand een geschenk aan te bieden ?
  Voeg een kaart toe met een persoonlijke boodschap. Tijdens uw bestelling is een factuur zonder prijs beschikbaar. Contacteer onze klantendienst voor elke omruiling.