Ndop

Carré-sjaal van 100% zijden twill, met de hand omzoomd (90 x 90 cm)
Kleur : marineblauw/groen/roze

Ontwerp door Anamorphée

Ref. : H003137S 02

€ 360,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

Knopen

Kleuren (9)

Knopen

Kleuren (9)

€ 360,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

GESCHIEDENIS VAN HET ONTWERP

De Kameroense stichting Jean-Félicien Gacha beschikt over een omvangrijke collectie Ndop-stoffen. Deze rijkgedecoreerde stoffen vormden de inspiratie voor de carré "Anamorphée". De Ndop-stoffen van de Bamileke, de bewoners van de Kameroense savanne in Centraal-Afrika, worden gemaakt van in smalle stroken geweven katoen. Deze eerste stap wordt uitgevoerd in het noorden van het land, niet ver van Garoua. Vervolgens brengen de Bamileke-vrouwen in de dorpen met raffiadraden motieven aan die daarna met indigo gekleurd worden. De zeer gevarieerde decoraties zijn zowel geïnspireerd op de versieringen van de traditionele huizen en de tekeningen van de Wukari in Nigeria. Dit land is waarschijnlijk de bakermat van deze textieltraditie. Textiel uit Kameroen kenmerkt zich door de keuze voor abstracte motieven. In Nigeria gaat de voorkeur uit naar menselijke vormen, hagedissen, luipaarden enz. Deze stoffen worden gebruikt voor diverse rituelen.

Diensten

 • Vragen over dit artikel ?
  Contacteer ons en vermeld de naam of de referentie: H003137S 02, per e-mail of telefonisch op +32 (0)2 402 14 74 (van maandag tot vrijdag (behalve feestdagen in Frankrijk) van 10.30 tot 18.30, en zaterdag van 10 tot 18. (GMT+1).

 • Levering in oranje doos, waar u dat wenst.
  Raadpleeg de leveringswijzen, - kosten, -termijnen en de aanvaarde betaalmogelijkheden. Eenvoudige en gratis retour binnen de 30 dagen.

 • Behoud de schoonheid van uw artikel.
  Bewaar het losgeknoopt en zie erop toe dat uw juwelen en accessoires er niet in blijven haperen. Vermijd elk contact met de regen of met agressieve producten en laat reinigen door een gespecialiseerde stomerij.

 • Wenst u iemand een geschenk aan te bieden ?
  Voeg een kaart toe met een persoonlijke boodschap. Tijdens uw bestelling is een factuur zonder prijs beschikbaar. Contacteer onze klantendienst voor elke omruiling.