Les Voitures à Transformation

Carré-sjaal van 100% zijden twill, met de hand omzoomd (90 x 90 cm)
Kleur : bordeauxrood/rood/wit

Ontwerp door Françoise de la Perrière

Ref. : H003156S 13

€ 360,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

Knopen

Kleuren (10)

Knopen

Kleuren (10)

€ 360,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

GESCHIEDENIS VAN HET ONTWERP

Panorama universel de la haute carrosserie et sellerie, wereldtentoonstelling Londen 1851, door Guillon. Dit album, dat uit met gouache verfraaide gekleurde prenten bestaat, is bewaard gebleven in de collectie van Émile Hermès. Door paarden voortgetrokken, veranderbare voertuigen vormden de inspiratie voor deze compositie van Françoise de la Perrière. In het midden van de negentiende eeuw is de Franse en internationale voertuigensector zeer dynamisch. De inventiviteit is hoog, en vormgeving gaat hand in hand met technische innovaties. Ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in Londen in 1851 presenteert een Parijse onderneming bijvoorbeeld een rijtuig waarvan de ramen met een druk op de knop open of dicht gaan... Veranderbare koetsen zijn in Frankrijk zeer in de mode, zoals deze voorgangers van de moderne cabriolet laten zien. Ze worden omring door een motief van rieten matten waarmee de carrosserie van de koetsjes destijds werd gedecoreerd.

Diensten

 • Vragen over dit artikel ?
  Contacteer ons en vermeld de naam of de referentie: H003156S 13, per e-mail of telefonisch op +32 (0)2 402 14 74 (van maandag tot vrijdag (behalve feestdagen in Frankrijk) van 10.30 tot 18.30, en zaterdag van 10 tot 18. (GMT+1).

 • Levering in oranje doos, waar u dat wenst.
  Raadpleeg de leveringswijzen, - kosten, -termijnen en de aanvaarde betaalmogelijkheden. Eenvoudige en gratis retour binnen de 30 dagen.

 • Behoud de schoonheid van uw artikel.
  Bewaar het losgeknoopt en zie erop toe dat uw juwelen en accessoires er niet in blijven haperen. Vermijd elk contact met de regen of met agressieve producten en laat reinigen door een gespecialiseerde stomerij.

 • Wenst u iemand een geschenk aan te bieden ?
  Voeg een kaart toe met een persoonlijke boodschap. Tijdens uw bestelling is een factuur zonder prijs beschikbaar. Contacteer onze klantendienst voor elke omruiling.