Fleurs de Giverny

Carré-sjaal van 100% zijden twill, met de hand omzoomd (90 x 90 cm)
Kleur : rose pâle/vert/jaune

Ontwerp door Christine Henry

Ref. : H003111S 16

€ 360,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

Knopen

Kleuren (3)

Knopen

Kleuren (3)

€ 360,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

GESCHIEDENIS VAN HET ONTWERP

Claude Monet, een van de meest vooraanstaande vertegenwoordigers van het impressionisme, vestigt zich in 1883 in Giverny in Normandië. De tuin die hij in de loop der jaren aanlegt, is niet alleen een bron van inspiratie, maar ook een kunstwerk op zich. Marcel Proust, die hem in 1907 bezoekt, roemt de "prachtige waterlelies die de meester in sublieme schilderijen verwerkte en waarvan de tuin (...) een eerste, levende schets lijkt". Op deze unieke plek is tegenwoordig het Impressionistenmuseum gevestigd. Het museum nodigde Christine Henry uit voor het ontwerpen van deze carré-sjaal. Voor deze compositie inspireerde de kunstenares zich zowel op de oneindige kleurenrijkdom van de flora, als op de manier waarop Monet vormen, harmonieën, schaduwen en weerspiegelingen verwerkte. De boog van de bruggen in de Japanse tuin, de laantjes in de Normandische hof, de verticale lijnen van bamboe, de lichtheid van de blaadjes van de treurwilg... De hele bloemrijke geometrie wordt omringd door perken en watervallen, het aardewerk uit de keuken en de motieven op de kimono's, die doen denken aan de stempelcollectie van de schilder en zijn liefde voor Japanse kunst. Deze carré is een hommage van het Huis Hermès aan de tuin van de kunstenaar en de stichting die dit erfgoed onderhoudt.

Diensten

 • Vragen over dit artikel ?
  Contacteer ons en vermeld de naam of de referentie: H003111S 16, per e-mail of telefonisch op +32 (0)2 402 14 74 (van maandag tot vrijdag (behalve feestdagen in Frankrijk) van 10.30 tot 18.30, en zaterdag van 10 tot 18. (GMT+1).

 • Levering in oranje doos, waar u dat wenst.
  Raadpleeg de leveringswijzen, - kosten, -termijnen en de aanvaarde betaalmogelijkheden. Eenvoudige en gratis retour binnen de 30 dagen.

 • Behoud de schoonheid van uw artikel.
  Bewaar het losgeknoopt en zie erop toe dat uw juwelen en accessoires er niet in blijven haperen. Vermijd elk contact met de regen of met agressieve producten en laat reinigen door een gespecialiseerde stomerij.

 • Wenst u iemand een geschenk aan te bieden ?
  Voeg een kaart toe met een persoonlijke boodschap. Tijdens uw bestelling is een factuur zonder prijs beschikbaar. Contacteer onze klantendienst voor elke omruiling.